Sakal Kaşıntısı Nasıl Geçer-Tedavisi

08.02.2023
1.322
Sakal Kaşıntısı Nasıl Geçer-Tedavisi

Sakal kaşıntısı başlıklı yazımızda sakal kaşıntısı nasıl geçer? Sakal neden kaşınır sorularının cevaplarını vereceğiz. Ayrıca sakal kaşıntısına ne iyi gelir? Sakalda egzama kaşıntı yapar mı sorularını cevaplarına bakacağız. Zaman zaman sakal kaşıntısı ile karşılaşılmaktadır. Hatta traş sonrasında birçok erkekte sakallar kaşınmaya başlar. sakalları düzenli olarak traş etmek kıl köklerinde kaşıntı oluşumunu önler. Ancak sakalları uzatmak sakal kaşınmasına yol açabilir.

Gelin şimdi sakal kaşıntısı nasıl önlenir? Sakal kaşıntısı neden olur? sorularının cevaplarına bakalım. Ek olarak sakal kaşıntısı için ilaç kullanmalı mıyım? doğal tedavisi var mı? Gibi soruların cevaplarını görelim.

Sakal Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Sakal kaşıntısı beylerin korkulu rüyasıdır. Hemen hemen tüm erkekler sakalların kaşınmasından şikayetçidir. Özellikle uzun sakalların başlangıcında aşırı sakal kaşınması görülür. Çene altı ve boyun kaşıntısı, gündüz ve gece kaşıntısı şeklinde sürer gider.

Yeni çıkan sakal kaşıntısı ve uzun sakal kaşıntısı evde doğal yollarla giderilebileceğini gibi kimyasal ürünlerle de giderilmektedir. Sakal dibi kaşıntısından muzdarip olan beyler için onların içine su serpecek soruların cevaplarını paylaşıyoruz.

Yeni çıkan sakal kaşıntısı ile uzun sakal kaşıntısı nedenleri farklıdır. Bu nedenle sakal kaşıntısı için ne yapmalı sorusunun cevabı için ilk olarak sakal kaşıntısı nedenlerini bulmaktır.

Sakal kaşıntısı çözümü

Sakal kaşıntısı çözümü

Sakal Kaşıntısı Neden Olur? Erkekte Sakal Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Zaman zaman ortaya çıkan sakal kaşınması nedenleri çok seçeneklidir. Sakal uzarken kaşınır ancak bazı durumlarda uzun sakal da kaşınmaktadır. Sakalları düzenli olarak taramamak, temizlememek sakallarda kaşıntıya neden olmaktadır.

Birçok kişide sakallar temiz olsa da kaşınır. gelin şimdi birlikte sakal neden kaşınır sorusunun cevaplarını görelim.

Sakal Neden Kaşınır?

  • Kirli sakal ve kirli cilt
  • Sık sık sakal traşı yapan beylerin ciltlerinde oluşan çatlaklar
  • Sakalda kepek
  • Sakal diplerinde sivilce
  • Cildin aşırı kuru olmaması
  • Aşırı gür sakallarla cildin nefes alamaması
  • Sakallar düzenli olarak bakım yapılmaması
  • Sakal beyazlaması
  • Sakalı ıslak bırakmak
  • Aşırı sert ve gür sakal gibi nedenler sakal kaşıntısı nedenleri arasında yer almaktadır. Bu problemlerin birçoğu evde doğal yollarla veya kremlerle tedavi edilebilir. Ancak 15 günden uzun süren ve kanatırcasına kaşınan sakal kaşıntısı için dermatoloğa gitmenizi öneririz.

Dermatolog cilt analizi sonrası cilt yapınıza uygun antifungal krem, laktik asit içeren kremler, üre içeren kremler verecektir. Ayrıca glikolik asit içeren kremler veya daha farklı kremlerle sakal kaşıntısı tedavisi yapmaktadır. Bu nedenle sakal kaşınmasından korkmanıza gerek yoktur. Sakal altına oluşan tahribat ve sakalın uzarken vücuda etkisi kaşınma olarak sonuçlanmaktadır.

Sakal Kaşıntısı İçin İlaç ( Doğal)

Aşırı derecede kuru cildiniz ve sert sakalınız varsa mutlaka cilt nemlendirme ve sakal yumuşatma işlemi yapmalısınız. Hem cilt nemlendirme hem de sakal yumuşatma işlemini bir arada yapmak için doğal yağlardan ve sakal kreminden yardım alabilirsiniz.

Sakal kaşıntısı tedavisi

Sakal kaşıntısı tedavisi

Doğal ve dengeli beslenme cildi nemlendirdiği için sakal kaşıntısının önüne geçecektir.

Sakal kaşıntısı kepek nedeni ile ise sakalınızı düzenli olarak yıkayın. Ardından 5/1 (5 tatlı kaşığı su, 1 tatlı kaşığı doğal elma sirkesi) ile 10 dakika bekletip durulayın.

Bu işlem öncesinde beyaz sabunla sabunlamanız daha etkili sonuçlar verecektir. Ancak Aşırı kuru cildiniz varsa bu karışım sonrasında sakal bakım yağlarını kullanmanızı öneriyoruz. Özellikle çay ağacı yağı, badem yağı, argan yağı kullanabileceğinizi bilmelisiniz.

Kirli Sakal Kaşıntısı

Kirli sakal kaşıntısı için çözüm arıyorsanız, sakalı fırçalamak, peeling yaparak sakal dibindeki ölü deriyi uzaklaştırmak yeterlidir. Ayrıca nemlendirici krem kullanmak, sakalı yıkama işlemi sonrası kurulamak ve traş makinesi ile traş olmak gerekmektedir.

Okurlarımız buna da baktı ⇒ Sakal Nasıl Çıkar-Etkili Çözümler

Kirli sakal kaşıntısı nedenleri arasında kuru cilt, jilet tıraşı sonrası çatlakları meydana gelmesi öne çıkmaktadır. Ayrıca eskimiş jilet ile traş olmak ve çelik alerjisi gelmektedir. Kirli sakal kaşıntısı tedavisi için bu tarz hatalar yapıyor musunuz? O halde yapmamanız sakal kaşıntısını önlemek konusunda yardımcı olacaktır.

Uzun Sakal Kaşıntısı

Sakal kaşıntısı nasıl giderilir? Uzun sakal kaşıntısı nedenleri arasında ise aşırı gür sakal ve temizlik kurallarına dikkat edilmemesi gelmektedir. Ek olarak sert sakal ve yıkama sonrası sakal dibinin ıslak bırakılması bulunmaktadır.

Uzun sakal kaşıntısı

Uzun sakal kaşıntısı

Uzun sakal kaşıntısını gidermek için sakal yumuşatılması, özellikle sakal diplerinin temiz tutulması gerekmektedir. Ayrıca sakalın düzenli olarak taranarak sakal diplerinin nefes almasının sağlanması sağlanmalıdır. Uzun sakal yıkama işlemi sırasında şampuan ve saç kremi sakal içinde kullanılmalı ve mutlaka kurutulmalıdır.

Sakalda egzama, kepek ve diğer dermatolojik sorunlara bağlı olarak sakal kaşıntısı da görülmektedir. Uzun sakal kaşıntısı için aşırı uzun sakaldan mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Ayrıca yeni çıkan sakal kaşıntısı için ise mutlaka nemlendirici krem kullanmalısınız.

“Sakal kaşıntım çok kötü, Sakal kaşınısı ne kadar sürer” diyorsanız en fazla 2-3 hafta içerisinde ortadan kalkacağını belirtebiliriz. Özellikle kirli sakal kaşıntısında bu süreçte aşırı kaşıntıyı önlemek için mutlaka yukarıda belirttiğimiz detayları uygulayın.

Aşırı sakal kaşıntısı saç diplerinde çiziklere ve yırtıklara neden olacaktır. Bu da işinizi daha da zor hale getirecektir. Bu nedenle cilt tipine uygun nemlendirici krem kullanmayı unutmayın.

Aşırı sakal kaşıntısına anlık çözüm için kaşıma işlemi öncesi yüzünüzü 3/1 oranında sirkeli su ile yıkamanız öneririz. Bu öneri ile sakal kaşınması 1 kaç saatliğine duracaktır.

Okurlarımız buna da baktı ⇒ Yüz Şekline Göre Sakal Modelleri 

Sakal kaşıntısı yaşayanların “sakal kaşıntısına ne yaptım” yorumları arasında sakalı nemli tutmak, sakalı temiz tutmak ilk sıradadır. Ardından sakalı kuru tutmak, manuel traştan kaçınmak, traş makinesi ile traş olmak, düzenli bakım gelmektedir. Sizde sakal kaşıntısı için uyguladığınız yöntemleri yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz

Resim Galerisi: Sakal Kaşıntısı

 

Bir önceki makalemiz olan Tarz Takım Elbise Modelleri Erkek 2024 başlıklı yazımızda 2021 Takım Elbise Modelleri hakkında bilgiler vermekteyiz.

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Tarz Kadın Blogu