Bindallı Modelleri 2024 Yöresel Kıyafetler Nelerdir?

Bindallı Modelleri 2024 Yöresel Kıyafetler Nelerdir?

Bindallı Modelleri 2024-2025 seçenekleri inanılmaz tasarımlarla öne çıkıyor. Yöresel Kıyafetler kına gecelerinin olmazsa olmazıdır. Kına gecesi kıyafetleri, modern yöresel bindallı modelinden geleneksel bindallı modelleri vardır. Kına gecelerinde özellikle Kürt yöresel kıyafetleri kullanılmaktadır. Örneğin, Diyarbakır yöresel kıyafetleri, Hakkari yöresel kıyafetleri, Mardin yöresel kıyafetleri gibi seçenekler öne çıkmaktadır. Aslında doğudan batıya yöresel kıyafetler değişmektedir.

Gelin adayı kına gecesinde kendi bölgesinin yöresel kıyafetini giyebileceği gibi damadın bölgesinin yöresel kıyafetini giyebilir. Hatta Ülkemiz bindallı, kına gecesi yöresel kıyafetleri Hint bindallı modellerine kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. Kına gecesi bindallı modelleri, genellikle eski tarzda ve özellikle tarihi dizilerde kullanılan bindallı modellerindendir.

Bindallı Modelleri 2024 Seçenekleri

Bindalli hangi yörenin kıyafeti? Yöresel kina kiyafetleri nasıl seçilmelidir? Yöresel bindallı modellerinin geçmişi Osmanlıya kadar dayanmaktadır. Saten ve kadife kumaş üzerine gümüş telle işlenmiş bindallılar geçmişten günümüze geleneksel kına kıyafeti olarak gelmiştir. Bindallı kumaşı ağır ve gösterişli bir kumaştır. Bu nedenle ihtişamı sunmaktadır.

Bindallı Modelleri Kabarık 

⇒ Kına gecelerinde en çok tercih edilen yöresel kıyafetler, yani yöresel bindallı modelleri genelde kabarık modellerdir. Prenses kıyafetine benzeyen yöresel bindallı modelleri kabarık tasarımları eteklerindeki detay ve işlemeler ile daha da ihtişamlı görünmektedir.

> Yöresel elbise modelleri arasında yer alan kabarık bindallı modeli kimlere yakışır? Kabarık yöresel bindallı uzun boylu ve zayıf gelin adaylarında kusursuz görünmektedir. Kabarık bindallı, vazo vücut tipine sahip gelin adaylarının basen bölgesindeki fala kiloları saklamak için en iyi tercihtir.

⇒ Kabarık bindallı modellerini tercih eden gelin adayları, yeni çıkan Bindallı modelleri arasında bulunan tarlatanı tülden yapılmış olanları daha çok beğenmekte ve tercih etmektedir.

> Kabarık bindallı modellerinde çemberler kullanılarak kabarıklık verilir ve en iyi kabarık bindallı modeli az çember çok kumaş ile dikilmiş olanıdır.

⇒ Kabarıklık eğer kat kat tül ile sağlanırsa eteğin görünümü çok daha iyi olmaktadır.

bindallı modelleri kabarık

bindallı modelleri kabarık

Dantelli Bindallı Modelleri

⇒ Geleneksel bindallı modelleri arasında dantelli bindallı modelleri de yer almaktadır. Minimal kesim yöresel elbise modelleri seven gelin adayları kına kıyafetlerine hareket katmak için, hem zarif hem şık bir görünümlü dantelli bindallı modelleri, dantelli yöresel kıyafetler tercih edilmektedir.

⇒ İhtişamı seven gelin adayları kumaş veya kesimle birlikte gösterişli gümüş ve altın bindallı kemeri ile kıyafetlerini tamamlayabilmektedir.

⇒ Bu konuda bindallı satan mağazaların model seçenekleri oldukça gelişmiştir.

kınalık bindallı modelleri 2024

kınalık bindallı modelleri 2024

Renkli Bindallı Modelleri

  • Bindallı renkleri geleneksel olarak yıllardan beri
  • Bordo bindallı modelleri
  • Yeşil bindallı modelleri
  • Sarı bindallı
  • Mor bindallı modelleri
  • Krem rengi bindallı modelleri
  • Siyah bindallı
  • Kırmızı bindallı modelleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeni sezonda karşımıza çıkan bir diğer model de iki renkli bindallı modelleri olduğunu görüyoruz.

Son yıllarda en güzel renkli renkli bindallı modelleri olarak bordo bindallı modelleri yanında renkli bindallılar da dikkat çekmektedir. Renkli yöresel kıyafetler gelin adaylarının daha çok ilgisini çekmektedir.

2024 Bindallı modelleri

2024 Bindallı modelleri

Gelin adayları farklı renkleri kına kıyafetlerinde de kullanmaya karar verebilir. Bu renkler genellikle turkuaz, pembe, mavi ve liladır. Gelinlik haricinde, nisan ve kına gecesinde istenilen renk tercih edilebilir.

 bindallı modelleri renkli

bindallı modelleri renkli

Hint Bindallı

⇒ Kına gecelerinde Hint konseptli kına gecelerinin artması sonucu Hint bindallı modelleri bu yılın en trend olan bindallıları arasında yer almaktadır.

>  Bindallı hint kıyafeti özellikle renkli ve gösterişli kına kıyafetlerini seven gelin adayları tarafından tercih edilmektedir.

⇒ Parlak ve canlı renkleri ile ilgi çekici olan Hint tarzı bindallıları gecenin en yoğun ve dolu geçirmesine neden olur. Vücuduna güvenen gelin adayları için mükemmel bir seçim olabilir.

bindallı modelleri hint

hint modeli bindallı

Klasik Bindallı Modeli

Yeni sezon bindallı modelleri arasında;

  • Yöresel kaftan modelleri
  • Yöresel elbise modelleri
  • Yöresel bindallı modelleri
  • Modası geçmeyen bindallı modelleri
  • Her gelin adayına yakışan geleneksel bindallı modelleri vardır.

Klasik bindallılar, etek kesimi, işlemeleri, kemeri ve kına tacı ile geleneksel motif ve çizgileri koruyan bir bindallı modelidir.

⇒ Hürrem Sultan, Hatice sultan, Mihrimah sultan bindallı modelleri gençlerin bindallıya ve yöresel kaftan modellerine olan ilgisini artırdı. Yeni sezon yöresel kıyafetleri olarak da bu yılın trend bindallı modelleri arasında karşımıza çıkmaktadır.

Bindallı modelleri hürrem

Bindallı modelleri hürrem

Çok güzel işlemelerin bulunduğu bindallılarda şık bir görünüm sağlayan pek çok aksesuar vardır. Sade bindallı modellerinde de gösterişli bindallı modellerinde de gösterişli takılar ve aksesuarlar öne çıkmaktadır.

Kına Ayakkabısı 2024-2025 Modelleri

Kullanıcılar aksesuarın dozunu kendi zevklerine göre artırıp azaltabilirler. Özellikle bindallı saç aksesuarları ve bindallı tesettür başı aksesuarları tüm güzelliğinizi öne çıkaracaktır.

bindallı modelleri mahidevran

bindallı modelleri mahidevran-bindallı saç modelleri

⇒ Özellikle dizilerdeki yöresel kıyafetlere bakarak da bindallı modelleri, yöresel kıyafetler tercih edebilirsiniz. Zamanla üzerinde gördüğümüz kadife veya mat saten kumaşlar artık yerini rengarenk kumaşlara bıraktı.

Bindallı modelleri hatice sultan

Bindallı modelleri hatice sultan

Sizde  bu sezonun yeni çıkan Bindallı Modelleri- Yöresel Kıyafetler arasından vücut tipinize ve düğün temasına uygun modeli tercih edebilirsiniz. Aslında ülkemizde yöresel kaftan modellerinden bindallı modellerine kadar geniş ürün yelpazesi bulunmaktadır. Yöresel kına elbiseleri renk seçimini ten rengi ve saç renginize göre seçmeniz gerekmektedir. Böylece güzelliğinizi daha da üst seviyelere taşıyabilirsiniz.

Bindallı fiyatları

Aşağıda bu senenin en yeni Bindallı Modelleri 2024 ün Yöresel Kıyafetler arasından seçtiğimiz görselleri sunuyoruz. Görselleri inceleyerek daha fazla detaya ve ayrıntıya sahip olabilirsiniz.

Resim Galerisi: En Güzel Bindallı Modeli 

 

Bir önceki makalemiz olan Yeni Çıkan Kabarık Nişanlık Modelleri başlıklı yazımızda Nişanlık Modelleri hakkında bilgiler vermekteyiz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Minicik dedi ki:

    Bindallı modelleri seçenekleri çok güzel detaylı bilgi için teşekkürler.

    1. Emine dedi ki:

      Biz teşekkür ederiz. En güncel bilgileri öğrenmek için takipte kalın lütfen

  2. betül kavram dedi ki:

    Bindallılar eskide kalsa da hala kınalarda tercih ediliyor. Geline farklı bir hava katıyor bence.hele de pembe veya kırmızı olunca bir başka güzel oluyor.hem de tarih kokuyor.farklı bir seçim yapmak için ideal gibi duruyor.eskisi gibi çok kullanan yok.iyi bir tercih.

    1. Emine dedi ki:

      Kına gecelerinin olmazsa olmazı olan bindallı modelleri ve yöresel kıyafetler, geçmişten günümüze gelen bir kültürdür. Minik değişikliklerle her sezona ayak uyduracak tasarımları her zaman yapılmıştır. Bence asla kaybolmaması gereken bir kültürdür. İçeriğimize kattığınız yorum için teşekkürler.

Tarz Kadın Blogu