Kır Düğünü Gelinlik Modelleri | 17 Yeni Sezon Modeli

Kır Düğünü Gelinlik Modelleri | 17 Yeni Sezon Modeli

Kır düğünü gelinlik modelleri, son dönemlerin en çok kullanılan gelinlikleri arasında yer almaktadır. çünkü kır düğünü konsepti son dönemlerin en çok tercih edilen düğün konseptleri arasındadır.

Her kıyafette olduğu gibi gelinlik modelinin de giyileceği ortam ve mekanlar vardır. Büyük salonlar, açık hava mekanlar, kır, balo salonları, kafe, club, nikah gelinlikleri veya sahil gibi mekanlar düğünler için tercih edilebilecek mekanlardır. Bu sene kır düğününde ne giyilir? Kır düğünü gelinlik kimlere, hangi vücut tipine yakışır? Kır düğünü gelinlikleri hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını sizler için araştırdık. İşte kır düğününde ne giyilir modeller nelerdir?

Kır Düğünü Uygun Gelinlik Modelleri Nasıl Olmalıdır?

Öncelikle kır düğünü gelinlik modelleri ve kesimi oldukça önemlidir. Kır düğününde nasıl gelinlik giyilmelidir? Unutmayın ki vücudunuza yakışan ve tam oturan bir gelinlik sizi her mekânda kurtaracaktır.

Kır Düğünü İçin Gelinlik Modeller

Kır Düğünü İçin Güzel Gelinlik Modeller

Kır düğün gelinleri çok abartı ve büyük kesimlerden uzak durmalıdır. Prenses modellerden uzak durulmalıdır. Kır düğünleri genellikle yazın tercih edilen mekanlar olduğu için güzel dekolteler kullanabileceğiniz a kesimler, empire/robadan kesimler, çok kabarık olmayan düz kesim gelinlikler tercih edebilirsiniz.

Kır gelinlikleri için tercih edeceğiniz gelinliğin kumaşı da önemlidir. Yaz gelinleri ve kış gelinleri için kumaşlar farklılık gösterir. Kışın ağır güpür, dantel ve kalıp kumaşlar kullanılırken, yazın daha çok şifon saten kalıpsız kumaşlar tercih edilir. Bu sene özellikle kır düğünü gelinlik modelleri olarak tarlatanlı gelinlikleri daha az görüyoruz.

Gelinlikler kır düğünü konsepti için daha sade ve daha şık şekillerde tasarlanıyorlar. İnce kumaşlı yazlık gelinliklerde, gelinliğinize tarlatanla volüm vermeye çalışmayın. Zaten profesyonel bir gelinlik terzisi kumaşlarıyla ona gereken volümü vermeyi başarabilir.

Kır düğünü gelinlikleri için hiç kabarık olmayan balık modeller de tercih edilebilir. İyi bir balık model seçimi, sizi kır düğününde bir zarafet abidesi yapabilir.

Balık model gelinlik seçimlerinde dikkat edilmesi gereken tek şey tam balık mı yoksa yarım balık mı olduğudur. Tam balık elbiseler hareket alanını kısıtlayacağından kır ve bahçe gibi ortamlarda giymek konforlu olmaz. Yarım balık ve kalça altından açılan balık gelinlik modelleri tercih edilebilir.

Kır Düğünü İçin Gelinlik

Kır Düğünü İçin Gelinlik-kır düğünü gelin saç modelleri

Bu sene kır gelinlikleri olarak sırt dekolteli, yırtmaçlı kabarık olmayan gelinlikleri görüyoruz. Ayrıca askılı gelinlik, tül etekli gelinlik, yarasa kol gelinlik gibi konsepte uygun gelinlikler de bulunmaktadır.

Kır Düğünü İçin Gelinlik Yakası Nasıl Olmalı?

Kır düğünleria için gelinlik kesimleri ve modellerinden sonra önemli olan bir diğer konu da yaka seçimidir. Gelinlik straplez, kalp, v, degaje, kare veya hâkim yaka gibi birçok yaka tipine sahip olabilir. Bunlar arasından kır düğününe en uygun olanları degaje, straplez ve v yakalardır.

Balık model kır gelinliği için v yaka, a kesim kır düğünü gelinlikleri için straplez ve empire kesimlerde degaje yaka kullanabilirsiniz. Bu tercihler sizin kır düğünü gelinlikleri arasından uygun seçimi yapmanıza yardımcı olur.

Diğer önemli konu ise gelinliğin etek boyudur. Uzun boy gelinliğin altına uzun topuk giyerek boyunuzu uzatabilirsiniz.

Midi boy etekler özellikle uzun bacak boyu olan kadınlar için önerilmektedir.

Mini boy hem uzun hem kısa boylu kadınlar için uygundur fakat kısa boylu kadınlar mini gelinleri daha mini tutarak bacak boylarını uzatabilirler. Her boy kır düğünü için uygundur.

Kır Düğününde Ne Giyilir

Kır Düğününde Ne Giyilir-Kır Düğününe Uygun Gelinlik Modelleri

Son olarak aksesuar ve gelinlik işlemesinde taş, pul, sim ve gipürden uzak durmak kır düğünleri için daha doğru bir seçimdir.

Daha çok çiçekli, yapraklı, kelebekli veya düz, doğaya uygun gelinlikler seçilmesi uygundur.

Bu senenin yaz sezonu kır düğünü gelinleri için vintage ve bohem tarzlar dikkatleri çekmektedir.

Kır Düğününde Nasıl Ayakkabı Giyilir?

Kır düğünü ayakkabı modelleri arasında sivri topuklu ayakkabıların olmadığını belirtmek istiyoruz. Sivri topuk kır düğününde zemine batacağı için rahat hareket etmenizi engelleyecektir. Ancak ben sivri topuk ayakkabı kullanmak istiyorum diyorsanız sivri topuk aparatı kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

kır Düğününde Nasıl Ayakkabı Giyilmelidir

kır Düğününde Nasıl Ayakkabı Giyilmelidir

Açık hava kır düğünü ayakkabı modeli olarak gelin blog topuk ayakkabı, gelin dolgu topuk ayakkabı kullanabilirsiniz. Ayırca gelin spor ayakkabı, kalın platform topuklu ayakkabı veya gelin babeti tercih edebilirsiniz.

Kır Düğünü Gelinlik Makyaj Modelleri Nasıl Olmalı?

Kır düğünleri için gelin, gelinlik ve kır düğün konseptine en uygun gelin makyajı renkleri seçmelidir. Düğün kır ortamında ise kesinlikle doğal makyaj yapılmalıdır. Islak görünümlü ruj ile pembemsi ıslak dudaklar, hafif ışıltılar içeren far, şeftali tonlarında allık gibi ürünlerle büyüleyen bir gelin olabilirsiniz.

Kır Düğünü Gelini Saçı Nasıl Olmalıdır?

Gelin gelinlikleri ve saçları ile güzeldir. Kır düğünü saçı denilince ilk akla gelen açık gelin saç modelleri gelmektedir. Ancak prenses kabarık kır düğünü gelinlikleri için ise gelin topuzu modelleri öne çıkmaktadır.

Kır düğünü gelin saçı için en önemli kural ise yüz şekline uygun kır gelin saçı olarak karşımıza çıkmaktadır. Aslında kırda düğün gelin saçı için doğal çiçek saç aksesuarları kullanabilirsiniz. Ek olarak sade gelin saç modelleri de yapabilirsiniz.

Kır Düğünü Damatlık Modelleri

Bu senenin kır düğününe uygun gelinlik modelleri nelerdir? Kır düğünü damatlık seçimi yapacaksanız kır düğünü gelin damat uyumu sağlamalısınız. Aslında kır düğünü damatlık modelleri salon düğünlerine göre daha rahat damatlık modelleridir.

Kır düğünü damatlık renkleri klişe siyah lacivert damatlıklar dışında farklı renkleri ve kumaşları öne çıkarmaktadır. Kır düğünü keten damatlık en çok kullanılan seçenektir. Ancak pamuklu kumaş damatlık modelleri de tercihler arasındadır. Buz mavisi damatlık, bej damatlık, gri damatlık ve beyaz damatlık ise bu senenin en çok tercih dilen damatlık renkleridir.

Kır Düğünü Gelin Damat

Kır Düğünü Gelin Damat-kır gelini

Kır düğünü için gelin damat kombinleri yapılırken tek renk takım kullanmayabilirsiniz. Bunun yerine ceket pantolon yelek kombini şeklinde yapılan kır düğünü damatlıkları seçebilirsiniz.

Kır düğünü konsepti yaz düğünü olduğu için açık renklerde keten veya pamuk takım kullanabilirsiniz. Ayrıca farklı renk konseptleri ile yapılan damatlık takımlar kullanmanızı tavsiye ederiz.

Aşağıdaki resim galerisinde kır düğünü için gelinlik modelleri hakkında görsellerine yer verdik. İnceleyerek daha fazla ayrıntıya sahip olabilirsiniz.

Resim Galerisi: Kır Düğününe Uygun Gelinlik Modelleri

Bir önceki makalemiz olan Patlayan Duvak Modelleri Ve Fiyatları başlıklı yazımızda Patlayan Duvak Modelleri Ve Fiyatları hakkında bilgiler vermekteyiz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Tarz Kadın Blogu